top of page
LINDRENDE ORD
LAD OS TALE OM DØDEN

Lindrende ord: Lad os tale om døden er en samling af noveller, digte og romanuddrag, der på hver sin måde handler om sorg – nærmere bestemt den sorg, der opstår, når døden kommer tæt på.


Det er historier om tabet af en forælder, en elsket, et barn. Om selv at være den, der skal dø og den svære tid op til afskeden. Men også historier om det vibrerende liv, som opstår i mellemrummene mellem det hele.


I bogen møder du forfattere fra dette og forrige århundrede, som hver især beskriver de følelser og oplevelser, som det at miste eller at skulle væk herfra, kan sætte gang i.


Indeholder tekster af: Maria Gerhardt, Amalie Langballe, Tove Ditlevsen, Caroline Albertine Minor, Henrik Nordbrandt, Vilma Sandnes Johansson, Han Kang, Lasse Raagard Jønsson, Pia Tafdrup*, Tom Kristensen, Naja Marie Aidt.


“Mor står officielt til at dø nu. Hun er skrevet ud af hospitalernes prioriteringslister. Lægerne
kommer kun ind for at være venlige. Nu handler det om, at hun skal dø godt.”

- Vilma Sandnes Johansson, Tænk ikke på Mig

 

Antologien er inspireret af forskningsfeltet ’narrativ medicin', som blandt andet undersøger, hvordan sundhedsprofessionelle, patienter og pårørende kan bruge litteraturen til at lytte til hinanden og finde et sprog for de svære spørgsmål i tilværelsen.

​'Lindrende Ord: Lad os tale om døden' er skabt af Ida Albek Tønning, Emma Jenny og Maria Bruun-Schmidt Dorrens ved Anekdota Forlag.

Illustrationer af Pernille Øster & grafisk tilrettelæggelse af Louis Montes.

*Pia Tafdrups digte "Invitation til dans" og "Hvis hænder" bringes i sin ufuldstændige form i den trykte udgave af Lindrende Ord.

Følg med på @lindrendeord på Instagram

UDTALELSER OM BOGEN

 

Forsker i narrativ medicin på Syddansk Universitet, Anne-Marie Mai:
Lindrende Ord: Lad os tale om døden er en vigtig udgivelse med stærke, kunstneriske tekster, som kan styrke os i de svære livssituationer.

Præst i Brorsons Kirke, Nicolaj Hørlyck:
Lindrende Ord: Lad os tale om døden samler vigtige ord om sorg fra nogle af dansk litteraturs største forfattere. Det er en oplagt gave til en ven i sorg eller til brug i sorggrupper eller på hospicer.


Med antologien i hånden er håbet, at du kan spejle egne følelser, finde lindring, en stund til refleksion eller en åbning til at tale om døden.

Debatredaktør hos Altinget,

Ida Elmdal Thagesen: 

Vi begyndte begge to at græde, det fik os til at tale om livets forudsigelighed - og om vi egentlig har husket at skrive testamente? - og jeg havde pludselig mascara på min hvide skjorte. 

(Anmeldelse, 6 stjerner, Altinget)

Tidl. hospitalsdirektør på Rigshospitalet,

Per Christiansen 

Fordi bogen giver et sprog til at tale om det svære, er den også såre relevant for personalet på de afdelinger, der har død og svær sygdom inde på livet.

(Anmeldelse, 5 stjerner,

Nyhedsbrevet 8:30)

Blå blomst 2.png
orange-rød.png
KØB BOGEN HER

Bogen 'Lindrende Ord, Lad os tale om døden' blev udgivet i maj 2023 med støtte fra HospiceFonden og flere Hospice Støtteforeninger. Den blev udsolgt på en måned, og 2. oplag er nu kommet fra trykken. 

Tak for den overvældende interesse!

 

Køb bogen i Politikens Boghal, Bog & Idé, Thiemers Magasin eller hos din lokale boghandler. Bogen kan også købes som e-bog eller lydbog.

Bogen koster 249 kr. 

Vi er Lindrende Ord

Rød + gule blomster .png

Ida Albek

Ida er formidler og kommunikatør. Hendes hjerte banker for forskningsfeltet ‘narrativ medicin’ og kulturens rolle i sundhedsvæsnet, hvilket hun har beskæftiget sig med gennem sin uddannelse. 

Mørkeblå, beige blomster .png

Emma Jenny Pedersen

Emma er litteratur- og forlagskonsulent.
I sin virksomhed, Det Litterære Værksted, arbejder hun med bogudgivelser og samarbejder med forfattere og forlag om deres fremtidige udgivelser. 

Gul, rød blomst.png

Maria Bruun-Schmidt Dorrens

Maria er journalist. Hun er stifter af det journalistiske værksted og forlag, Anekdota. Her arbejder hun med at formidle stærke og nære personfortællinger, som andre kan spejle og læne sig ind i gennem tekst, lyd og video.

bottom of page